Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktuálnu situáciu so šíriacim sa koronavírusom vo svete je možné sledovať z viacerých zdrojov, pričom okrem Svetovej zdravotníckej organizácie sú štatistiky zverejňované aj vo viacerých interaktívnych mapách. Jednu z najlepších spracoval Microsoft, ale aj Univerzita Johns Hopkins.

Interaktívne mapy pritom vychádzajú z informácií WHO a zdravotníckych organizácií. Teraz takáto mapa pribudla aj na Slovensku. Interaktívna mapa pre Slovensko zobrazuje aktuálny stav nakazených pacientov a testovaných vzoriek, pričom sú dáta pravidelne aktualizované. Mapu vytvorila spoločnosť ArcGEO Information Systems s.r.o., informoval portál Interez.sk.

Nová interaktívna mapa pre Slovenskú republiku sa podobá na oficiálnu svetovú mapu od výskumného ústavu Center for Systems Science and Engineering (CSSE) z Katedry stavebného inžinierstva na Univerzite Johna Hopkina. Obsahuje detailné informácie a štatistiky o počte nakazených pacientov, množstve a výsledkoch testovaných vzoriek, ako aj každodenný nový počet potvrdených prípadov pre jednotlivé okresy a mestá v našej krajine.

Mapa čerpá štatistiky a informácie z Úradu verejného zdravotníctva a Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré nové informácie publikuje aj na webe korona.gov.sk. Dostupná je tiež verzia interaktívnej mapy Slovenska pre smartfóny, ktorá má upravené zobrazenie jednotlivých prvkov.

Zdroj: Interez.sk, ArcGEO

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú