Microsoft vytvoril novú interaktívnu mapu, ktorá sleduje stav a šírenie aktuálne zúriaceho koronavírusu. Ako informuje TheVerge, okrem toho, že sa táto mapa snaží poskytovať čo najaktuálnejšie informácie, používateľom tiež zobrazuje novinky v podobe správ a videí pre konkrétnu krajinu.

Microsoft sa do boja proti koronavírusu zapája všetkými možnými prostriedkami. Firmám a školám sa rozhodol uľahčiť prácu a vzájomnú komunikáciu, keď zadarmo poskytol službu Microsoft Teams. Jej servery však včera na niekoľko hodín spadli, nezvládli totiž obrovský nápor používateľov, ktorý priniesol začiatok pracovného týždňa.

Teraz ale Microsoft prináša prepracovanú interaktívnu mapu, ktorá sleduje stav a šírenie koronavírusu po celom svete. Okrem celkových svetových čísel aktívnych potvrdených prípadov, vyliečených prípadov a úmrtí, mapa poskytuje aj presné čísla pre každú jednu krajinu zvlášť.

Bing

Dáta zobrazované na mape sú relevantné, nakoľko ich spoločnosť získava zo zdrojov ako Svetová zdravotnícka organizácia, Európske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb či Americký úrad pre kontrolu a prevenciu chorôb.

Po kliknutí na niektorú z krajín na mape, alebo v menu na ľavej strane obrazovky, sa používateľovi zobrazia aktuálne čísla pre danú krajinu alebo oblasť. Pod týmito údajmi sa nachádza sekcia s novinkami, ktorá zobrazuje aktuálne videá alebo články týkajúce sa danej krajiny.

Zdroj: TheVerge, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú