Slovenskom v krátkom čase otriasla ďalšia tragická udalosť a po dvojnásobnej vražde v bratislavskom LGBTI+ podniku sa začína diskutovať aj o tom, či poblázneného útočníka nemotivovala aj všeobecná nenávisť šíriaca sa nielen na internete.

Nadávky, ale aj označovanie menšín, novinárov či politických oponentov najhrubšími výrazmi totiž podľa niektorých ťahajú na dno morálku v celej spoločnosti.

„Viete prečo má Slovensko taký veľký problém s nenávisťou k sexuálnym menšinám? Pretože sa k nej otvorene a beztrestne hlási väčšina parlamentných politických strán v koalícii aj v opozícii. Pretože sa k nej otvorene a beztrestne hlásia miestni cirkevní hodnostári, ktorí aktívne bojujú proti „LGBTI+ ideológii.

Iba 31 percent obyvateľov Slovenska súhlasilo s výrokom, že gejovia, lesby a bisexuáli by mali mať rovnaké práva ako heterosexuáli (najhorší výsledok v EÚ).“ napísal na Facebooku napríklad bývalý poradca exprezidenta Kisku Rado Baťo.

Polícia teraz pripomína, že internetové vyhrážky nenechá bez povšimnutia, hoci vrah z bratislavskej Teplárne o svojich radikálnych myšlienkach vopred písal na Twitteri a príslušné zložky si ich nevšimli v čas.

Nenechajú to bez odozvy

Policajti na Facebooku zverejnili aj screenshot ďalších vyhrážok, ktoré minimálne jedna osoba adresovala ľuďom, ktorí v komentároch vyjadrili podporu LGBTI+ komunite po posledných udalostiach.

„Niektoré osoby sa asi domnievajú, že na sociálne siete sa nevzťahujú paragrafy. Správu, ktorú vidíte nižšie, dostalo viacero príslušníkov LGBT komunity, ktorí v reakcii na smrť dvoch mladých mužov v komentároch či príspevkov odsudzovali nenávisť voči menšinám,“ uvádza admin policajnej stránky Hoaxy a podvody.

Polícia ďalej uvádza, že všetky nenávistné komentáre preposiela kolegom z NAKA, ktorí ich obsah vyhodnocujú. V prípade, že zhodnotia, že by mohlo ísť o priestupok alebo trestný čin, budú voči konkrétnej osobe ďalej postupovať v zmysle platnej legislatívy.

Autorom tiež môže hroziť zverejnenie na policajnom Facebooku: „Veľmi radi na tejto stránke spravíme „sieň slávy“ tým, ktorí takéto zlo v našej spoločnosti rozosievajú. Nech ich okolie vidí, s akými ľuďmi má dočinenia,“ uvádza sa v statuse.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú