Škoda zverejnila prvú snímku štvrtej generácie modelu Fabia. Silueta ukazuje líniu strechy a nové proporcie vozidla, ktoré prvýkrát využíva modulárnu platformu MQB-A0 koncernu Volkswagen.

Svetová premiéra novej generácie modelu Škoda Fabia sa uskutoční na jar 2021. S využitím modulárnej platformy MQB-A0 koncernu Volkswagen vyrástla nová Škoda Fabia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou vo všetkých smeroch. Napríklad objem batožinového priestoru, ktorý patrí k prednostiam súčasnej generácie, sa navýšil o ďalších 50 litrov.

Škoda

Vďaka pevnejšej tuhosti karosérie umožňuje platforma MQB-A0 tiež vylepšenia v oblasti pasívnej bezpečnosti, a rovnako tak ponúka širokú škálu moderných asistenčných systémov, ktoré boli doteraz dostupné len pre vozidlá vyššej triedy.

Škoda sa v štvrtej generácii modelu Fabia príde výhradne s benzínovými motormi. Nová Škoda Fabia je vybavená pohonom predných kolies a zákazníci si môžu vybrať medzi manuálnou alebo automatickou 7-stupňovou prevodovkou DSG.

Motor1

Novinku už mohlo niekoľko ľudí stretnúť aj na cestách. Z jej testovania zhotovili aj niekoľko fotografií, ktoré sme priniesli v samostatných článkoch.

Zdroj: TS Škoda 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú