Zdalo sa, že kontroverzie okolo „review bombingu“ záujem o seriál Pán Prsteňov: Prstene moci výrazne nezasiahnu. Po úspešnej premiére, ktorú si pozrelo pre Amazon rekordných 25 miliónov divákov, je však už teraz jasné, že sledovanosť seriálu postupne začína upadať.

Portál Yahoo informoval, že zatiaľ čo záujem o konkurenčný hit Rod Draka od HBO Max za tento týždeň vzrástol, dopyt po seriálovom titule Pán Prsteňov od Amazon Prime Video naopak klesol o 13 %. Klesajúci trend výpravnej fantasy tak paralelne korešponduje s vlažnými hodnoteniami a recenziami divákov, ktoré pribúdajú každou ďalšou novou epizódou.

TMDB

Uznávaná spoločnosť Parrot Analytics, ktorá pri svojom hodnotení zohľadňuje spotrebiteľský prieskum, streamovanie, sťahovanie a sociálne siete odhaduje, že pri takto nastavenom vývoji by spin-off Hry o Tróny už ďalší týždeň mohol mať dvojnásobne väčší dopyt oproti seriálu Pán Prsteňov: Prstene moci.

Znamenalo by to,  že najdrahší seriál v histórii na konci svojej prvej série konkurenčný boj s HBO s vysokou pravdepodobnosťou prehrá. Rod Draka si totiž podľa Variety nenechá každý týždeň ujsť v priemere približne 29 miliónov fanúšikov, čo je pre HBO masívny úspech a tvorcom zároveň umožňuje už teraz premýšľať o ďalších nových sériách.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú