Za posledné roky sme si zvykli, že Samsung vydáva dve verzie vlajkových lodí s rôznymi čipsetmi. V prípade skladacieho smartfónu Samsung Galaxy Fold však tento zvyk opustí v prospech procesora Snapdragon 855.

Samsung od predstavenia svojho vlastného procesora Exynos začal vybavovať svoje vlajkové lode dvomi druhmi procesorov. Pre medzinárodný trh vrátane európskeho vybavoval svoje smartfóny čipsetom Exynos, zatiaľ čo verzie pre americký a čínsky trh vybavoval čipsetmi od Qualcommu. Podobný scenár sa očakával aj v prípade skladacieho smartfónu Galaxy Fold, no vďaka zisteniam členov XDA Developers nastane pravý opak.

Portál Gizmochina informoval, že na základe analýz kombinácii firmvérov bolo zistené, že medzinárodný model smartfónu Galaxy Fold, známy pod označením SM-F900F, skrýva referenciu na modelové označenie SM8150. Toto označenie prislúcha práve procesoru Snapdragon 855.

Vzhľadom na to, že referencia na procesor Exynos sa v žiadnom firmvéri nevyskytla, je možné sa domnievať, že Galaxy Fold sa tak aj na európskom a ázijskom trhu predstaví s čipsetom Snapdragon 855.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú