Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kórejský Samsung je bezpochyby najväčším producentom OLED displejov. Kvalitné obrazovky z jeho dielne si zaobstaral aj Apple, ktorý s ním ešte v roku 2017 uzavrel zmluvu, v ktorej mu tento gigant ponúkol výhodnejšiu cenu, ak kúpi stanovený počet obrazoviek, informuje Android Authority. Kvôli poklesu predaja iPhonov Apple neplní stanovenú kvótu, s čím však nesúhlasí Samsung, ktorý chce ušlý zisk kompenzovať vysokou pokutou.

Títo dvaja giganti uzavreli dohodu ešte pred predstavením iPhonu X, ktorý prišiel na trh s OLED obrazovkou. Rovnako tak sa tento panel dostal aj do nového iPhonu XS a XS Max. Posledné mesiace však Applu neprajú a jeho smartfóny nejdú tak na „dračku“ ako sa predpokladalo. To má za následok aj menší odbyt displejov Samsungu, ktorý je však porušením dohody rozhorčený.

Kvôli tomu môže spoločnosť udeliť Applu mastnú pokutu vo výške stoviek miliónov dolárov. Kórejský výrobca investoval do úpravy výroby kvôli iPhonom až 1 miliardu dolárov, informuje Sammobile. Apple však môže priniesť alternatívne riešenie, v ktorom by OLED displeje využil v nových iPadoch, či dokonca MacBookoch Pro. Samsungu sa takýto návrh ale vôbec nemusí páčiť.

Zdroj: Android Authority, Sammobile

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú