Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple už dávnejšie potvrdil, že prvé zariadenie s vlastným čipom postavenom na ARM architektúre uvidíme ešte do konca tohto roka. Doteraz sa však hovorilo, že týmto zariadením by mohol byť 13,3″ MacBook Pro či 24″ iMac, no nové informácie naznačujú niečo úplne iné, informuje 9to5mac.

Nové detaily o prvom Mac zariadení s čipom ARM sa objavili na čínskom portáli China Times. V správe sa uvádza, že výroba vlastného Apple čipu s označením A14X by mala začať už do konca roka a postará sa o ňu spoločnosť TSMC a vyrobia ho 5 nm procesom.

Vďaka skvelej energetickej efektivite má priemerná výdrž notebooku dosahovať 15 až 20 hodín. Čínske zdroje ďalej uvádzajú, že nový čip A14X bude okrem 12-palcového MacBooku použitý aj v novej generácii iPadov a ako píše MacRumors, nový MacBook dosiahne hmotnosť nižšiu ako 1 kg.

Aj práce na vlastnom grafickom čipe Apple údajne postupujú veľmi dobre. Ten by mal byť taktiež vyrábaný 5 nm procesom a o výrobu sa rovnako postará TSMC. Zdrojom všetkých informácií by mali byť zamestnanci TSMC, čo im iba pridáva na dôveryhodnosti.

Zdroj: 9to5mac, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú