Horúco očakávané pokračovanie najzárobkovejšieho R-kového filmu všetkých čias o sebe dáva vedieť novými informáciami a tie medzi fanúšikmi vyvolávajú protichodné ohlasy. Joker 2, ktorý do kín príde s názvom s netradičným názvom Joker: Folie A Deux, skutočne bude plnohodnotný muzikál.

Rozpačité reakcie

O tom, že druhý Joker bude obsahovať hudobné pasáže, sa vedelo už dávnejšie. Avizoval to režisér Todd Phillips a potvrdilo sa to aj angažovaním Lady Gaga do úlohy Harley Quinn. Hudobná skladateľka Hildur Guðnadóttir, ktorá vytvorila hudbu k novému filmu, teraz v rozhovore pre ComicBook potvrdila, že Joker 2 bol natočený ako čistokrvný muzikál.

Môžem povedať, že v ňom bude skutočne veľa hudby,“ povedala známa skladateľka, ktorá sa postarala o soundtrack k pôvodnému filmu a zaskvela sa aj hudobným sprievodom v minuloročnej ťaživej dráme Tár.

Vyjadrenie islandskej umelkyne je síce strohé, potvrdzuje sa však, že nový Joker bude v mnohých ohľadoch iný, ako diváci čakajú. Pôvodný film si vyslúžil chválu za temný realistický tón aj svoju psychologickú hĺbku, zámer Todda Phillipsa predstaviť pokračovanie ako muzikál je teda určite odvážny.

Netradičné muzikálové zasadenie pokračovania medzi fanúšikmi pôvodného filmu vyvoláva rozpačité reakcie. Kým jedna skupina sa teší na neopozeraný žáner, ktorý vďaka hudbe môže postavu Jokera a Harley Quinn predstaviť v celkom novej rovine, druhá časť divákov by namiesto speváckych a tanečných kreácií radšej privítala tradičnejšie pokračovanie, ktoré by tónom i štýlom rozprávania pripomínalo pôvodný film.

Na akékoľvek závery je však ešte priskoro, premiéra Joker: Folie A Deux je naplánovaná až na 4. októbra budúceho roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú