Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prerušenie výroby ďalších slovenských automobiliek v dôsledku nedostatku komponentov zatiaľ nehrozí. Pre agentúru SITA to potvrdili jednotlivé spoločnosti. Trnavská automobilka Stellantis pritom zastavila v sobotu aj v nedeľu výrobu na jednej pracovnej zmene. K rovnakému kroku musela pristúpiť aj v pondelok 15. marca na dvoch pracovných zmenách.

Dôvodom boli problémy s nedostatkom polovodičových komponentov nevyhnutných pre výrobu. Spôsobila ich COVID kríza u dodávateľov. Podľa informácií agentúry TASR sa výroba v trnavskej automobilke rozbehne na pondelkovej nočnej zmene a vyrábať sa bude aj v utorok dopoludnia. Produkcia v nasledujúce dni je však zatiaľ podľa hovorcu závodu Petra Šveca stále neistá.

Volkswagen Slovakia podľa svojej hovorkyne Lucie Kovarovič Makayovej v spolupráci s koncernom situáciu neustále pozorne sleduje a vyhodnocuje. Nedostatok polovodičov sa podľa Kovarovič Makayovej dotýka aj niektorých modelov vyrábaných v bratislavskom závode. Výrobu preto riadia tak, aby boli dopady na produkciu minimálne.

Výroba v nitrianskom závode Jaguar Land Rover prebieha podľa reakcie firmy v štandardnom režime, podobne sa vyjadrila aj žilinská Kia.

Ďalšie články:

Zdroj: SITA, TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú