Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najpopulárnejšia streamovacia aplikácia hudby skúša používateľov presvedčiť novým predplatným. V testovacej verzii nového programu kombinuje vlastnosti bezplatného a prémiového účtu, pričom predplatiteľom dáva väčšiu kontrolu nad používaním služby. Za tento lacný prémiový účet si pýta len zlomok doterajšej ceny, informoval The Verge.

Nové predplatné pomenované ako Spotify Plus je aktuálne testované v obmedzenej forme a doteraz sa k nemu dostalo len zopár náhodne vybraných používateľov služby. Stream však týmto spôsobom zrejme skúma ochotu predplatiteľov, ktorí využívajú službu zdarma, priplatiť si za zopár prémiových funkcií.

Spotify Plus im totiž poskytne možnosť neobmedzeného preskakovania pesničiek a výber konkrétnych skladieb miesto doterajšieho shuffle prehrávania. Pri bezplatnom účte služba od roku 2018 značne obmedzila funkcionalitu aplikácie, kde má používateľ bez predplatného hodinový limit na prepínanie pesničiek a taktiež si nemohol vyberať jednotlivé skladby v albumoch.

S novým Spotify Plus však aplikácia uvoľní za poplatok 0,99 dolára (možno očakávať ekvivalent v eurách) pár prémium funkcií, no samotný stream bude stále podporovať reklamné spoty. Testovanie nového predplatného potvrdilo aj samotné Spotify, hoci však nie je isté, že sa nový program dostane medzi používateľov v rovnakej podobe, v akej je momentálne testovaný.

Medzitým však mnohí používatelia s prémiovým účtom stále čakajú na spustenie HiFi prehrávania, ktoré Spotify prisľúbilo už začiatkom tohto roka, no doteraz ho neponúka. Vysokokvalitné prehrávanie hudby by však malo byť spustené do konca roka. Kým však Spotify váha, s vlastným vylepšením v podobe Dolby Atmos a bezstratovým prehrávaním ho predbehol konkurenčný Apple Music.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú