Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po týždňoch špekulácií včera v tlačovej správe Apple potvrdil to, na čo používatelia Apple Music čakali. Spoločnosť im totižto už od začiatku júna prinesie možnosť počúvania hudby v Hi-Fi kvalite s Dolby Atmos a v bezstratovom formáte. Navyše si za túto novinku nebude účtovať nič naviac. Používatelia však pre plnohodnotný zážitok budú potrebovať externý hardvér.

Aktualizácia 8. júna:

Apple po včerajšom keynote na konferencii WWDC 2021 priniesol do aplikácie Apple Music sľubované prehrávanie hudby v Dolby Atmos a bezstratovom formáte. Vysoká kvalita prehrávania nie je dostupná pri všetkých pesničkách, no používateľ má už teraz k dispozícii tisíce skladieb v novom štandarde. Pre počúvanie hudby v bezstratovom formáte je za potreby externý prevodník.

Prehrávanie v Dolby Atmos však využijú všetci majitelia iPhonov, iPadov a slúchadiel AirPods, AirPods Pro a Beats. Nové možnosti boli používateľom sprístupnené serverovou aktualizáciou, a teda nie je nutné sťahovanie žiadneho updatu. Možnosti pre aktiváciu Dolby Atmos a Lossless audio prehrávania potom nájdeme v nastaveniach.

Pôvodný článok z mája:

Vyššia kvalita hudby v Apple Music bude pre všetkých predplatiteľov dostupná už od budúceho mesiaca a automaticky ju budú môcť využiť aj ľudia so študentským, rodinným alebo individuálnym predplatným programom. Bezstratové prehrávanie hudby však Apple vyhradil iba pre svoju streamovaciu aplikáciu a podľa The Verge neposkytne možnosť nákupu pesničiek v takejto kvalite cez iTunes.

Bezstratové prehrávanie pesničiek v Apple Music bude začínať na CD kvalite pri 16 bitoch a 44,1 kHz, pričom na Apple zariadeniach sa dostane aj na 22 bitov a 48 kHz. Pre skutočne bezstratovú kvalitu pri 24 bitoch a 192 kHz však bude potrebné využiť externý prevodník a káblové slúchadlá. Navyše netreba zabúdať, že takéto počúvanie hudby spotrebuje omnoho viac dát.

Apple však prináša okrem toho aj vylepšenie pre Spatial Audio, kde pridáva podporu štandardu Dolby Atmos pre všetky bezdrôtové slúchadlá AirPods a Beats s čipmi H1 a W1. V takejto kvalite bude hudbu natívne prehrávať aj iPhone, iPad a Mac. Vylepšenia v Apple Music budú potom dostupné v najnovšej verzii aplikácie podporovanej po vydaní aktualizácií na iOS 14.6, iPadOS 14.6, macOS 11.4, tvOS 14.6, ktoré by mali vyjsť už o pár týždňov.

Zdroj: Apple, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú