Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Špekulácie sa potvrdili. Po odchode LG so smartfónového trhu a zastavení výroby sa kórejská spoločnosť uchýlila k dohode s americkým Apple. V Južnej Kórei začne predávať iPhony. Informácie o predaji iPhonov vo vlastných obchodoch pritom potvrdilo samotné LG, informuje ZDNet.

Prvotné informácie o možnej dohode medzi týmito dvomi spoločnosťami sa objavili ešte zhruba v polovici mesiaca, kedy sa začalo šepkať, že LG zaradí na poličky svojich kamenných obchodov v domácej Južnej Kórei smartfóny od Apple. Neuplynulo veľa času a všetko je oficiálne.

Nakoľko LG definitívne skončilo s výrobou smartfónov a dopredáva posledné skladové zásoby, v jeho 400 predajniach obsadia ich miesto iPhony. Predaj týchto smartfónov by mal začať už v auguste. Okrem nich sa však očakáva, že LG bude predávať aj iné Apple produkty, vrátane hodiniek Apple Watch.

Flickr

Na pulty predajní sa však nedostanú počítače a notebooky od Apple, ktoré by mohli ohroziť predaje LG notebookov, podotkol portál MacRumors.

Dohoda týchto dvoch spoločností pritom ešte pred potvrdením čelila silnej kritike zo strany Národnej asociácie pre distribúciu mobilnej komunikácie v krajine, ktorá upozorňovala na porušenie pravidiel predaja. Vzhľadom na to, že LG už viac smartfóny nevyrába ani nepredáva, je priskoro posúdiť, že k takémuto porušeniu skutočne došlo.

Apple tak týmto spôsobom vyťaží z odchodu kórejského výrobcu, ktorý svoju činnosť v smartfónovom priemysle zastavil začiatkom júla. Zároveň však bude môcť konkurovať domácemu Samsungu, ktorý sa snaží po odchode LG prilákať jeho zákazníkov na vlastné produkty.

Zdroj: ZDNet, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú