Prvotné obavy z kórejských zdrojov sa nakoniec potvrdili. Jeden z tamojších výrobcov elektroniky opúšťa mobilnú divíziu, ktorá sa sústredila na výrobu a vývoj smartfónov. LG dnes oficiálne priznáva porážku a končí s výrobou týchto zariadení. Zdroje chce smerovať do iných divízií, informuje Engadget.

Kórejskému LG uplynulé roky v mobilnej divízii vôbec nepriali. Podobne ako taiwanské HTC, aj tento výrobca v segmente smartfónov dlhodobo tápa a nedokázal sa dostať z červených čísel. Predstavenstvo spoločnosti nakoniec definitívne rozhodlo o zatvorení tejto divízie firmy, čím sa ukončí jedna éra, ktorá trvala dlhé desaťročia.

LG si v segmente chytrých telefónov prešlo viacerými míľnikmi. Prvý model s dotykovou obrazovkou predstavilo ešte v roku 2006, kedy prišiel na svet pod názvom LG Prada. V ďalších rokoch potom spoločnosť prinášala na trh viacero ďalších inovatívnych modelov, v ktorých využila aj viacero odlišných operačných systémov.

Zobraziť celú galériu (1)
Prvým Android smartfónom od LG bol v roku 2009 model GW620. Zdroj: Wikipedia

Stretnúť sme sa tak mohli aj so smartfónmi s Windows Phone 7 a v roku 2009 aj s prvým Android modelom známym ako LG GW620. Od tej doby sa spoločnosť sústredila práve na tento OS, v uplynulých rokoch však jej zariadenia voči konkurencii značne strácali.

Technologický gigant sa preto rozhodol zatvoriť túto stratovú divíziu a zdroje chce podľa oficiálnej správy sústrediť do vývoja 6G, komponentov pre elektromobily, vývoj chytrej domácnosti, robotiky, umelej inteligencie, B2B a rozvoj ďalších platforiem a služieb.

Doterajšie zásoby smartfónov však budú ešte nejaký čas dostupné, podobne ako technická a softvérová podpora, ktorá sa ale bude líšiť podľa regiónov. Definitívne zatvorenie mobilnej divízie má byť dokončené 31. júla tohto roka, no aj po tomto dátume ešte môžeme na trhu istý čas vídať smartfóny tejto značky.

Zdroj: Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú