Audítori varujú pred podvodnou stránkou overenaspolocnost.sk. Tá má od ľudí a podnikateľských subjektov žiadať peniaze za neexistujúci účtovný audit. Vo vyhlásení to uviedla Slovenská komora audítorov (SKAU).

Komora upozornila, že na stránku dostala mnoho podnetov. „Ide o cielené podvodné konanie, ktoré sa snaží získať od fyzických osôb a podnikateľských subjektov neoprávnené finančné čiastky,“ zdôraznila.

overenaspolocnost.sk/Screenshot

Audítori preto vyzvali občanov, aby na výzvu k uhradeniu nereagovali a obrátili sa na orgány činné v trestnom konaní. „Služby auditu poskytujú len oprávnené osoby na základe zákonom stanovených podmienok s vopred uzatvorenou písomnou zmluvou medzi klientom a audítorom alebo audítorskou spoločnosťou,“ pripomenuli. Oprávnené osoby sú podľa nich zapísané vo verejných registroch.

Na podozrivú stránku už upozornila aj Slovenská lekárska komora. Avizovala, že podá trestné oznámenie. V prípade, že sú čísla na stránke pravdivé, a službu si už kúpilo 847 Slovákov, podvodníci si mohli ľahko zarobiť cez milión eur.

Iní podvodníci zasa volajú na telefón

Slovenskom sa šíri ďalší podvod, varovala pred ním aj Polícia SR na svojej Facebookovej stránke. Tentoraz podvodníci využívajú telefón. Predstavia sa ako policajní príslušníci a snažia sa svoju obeť presvedčiť o tom, že spáchala trestný čin alebo jej niekto ukradol identitu.

Celú situáciu však dokážeš prekuknúť vďaka jednoduchým trikom. Hlavným kameňom úrazu tohto podvodu je to, že s tebou rozpráva stroj, nie skutočný človek. Viac sa môžeš dočítať v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú