Po kontroverznom riešení premietať premiéry filmov v roku 2021 naraz v kinách a na streamovacej platforme, ktoré tento rok pri svojich premiérach praktikuje streamovacia služba HBO Max, sa k podobnému kroku opätovne uchyľuje aj Disney. Spoločnosť na Twitteri odhalila dátum vydania očakávanej marvelovky Black Widow, ktorý je stanovený na 9. júla. Ak si však diváci budú chcieť film v rámci Disney+ pozrieť, budú si musieť priplatiť, upozorňuje CNN.

Do univerza Marvelu nepribudol minulý rok ani jeden filmový snímok a tým najočakávanejším sa tak pochopiteľne stalo vyvrcholenie cesty Scarlett Johansson v koži Natashe Romanoff alias Black Widow. Ten mal pôvodne vyjsť už 1. mája 2020, no kvôli pandémii koronavírusu sa presunul na tento rok. Blockbuster predstaví cestu Black Widow späť do Ruska, kde sa opätovne stretne so svojou rodinou, no zároveň sa bude musieť vysporiadať aj so svojou minulosťou.

Kvôli zatvoreným kinám sa Disney rozhodlo premietať premiéru očakávanej marvelovky ako v kinách, tak aj na svojej streamovacej službe Disney+ a Black Widow si tak budú môcť diváci vychutnať doma v rovnakom čase ako na veľkom plátne.

Na Disney+ však okrem klasického predplatného bude premiéra filmu podliehať jednorázovému poplatku, tzv. „Premier Access“ vo výške 30 dolárov, ktorý bol terčom kritiky už pri obdobnom uvedení filmu Mulan. Disney však tento poplatok argumentuje faktom, že divákovi film po premiére „ostáva“ a môže si ho kedykoľvek pozrieť znova skôr, než sa permanentne dostane na platformu.

Zdroj: Twitter / @disneyplus, CNN

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú