Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Filmový priemysel sa aj napriek svetovej pandémii začína trocha oživovať. Už koncom augusta ku nám dorazí sci-fi epos Tenet od režiséra Christophera Nolana, osmelila sa aj spoločnosť Disney, ktorá so svojim blockbusterom v kinách vyrukuje už na budúci mesiac.

200 miliónové filmové spracovanie tradičnej čínskej rozprávky Mulan si diváci v kinách budú môcť pozrieť od 4. septembra. V rovnaký deň sa film objaví aj v ponuke streamovacej služby Disney+, ktorú spoločnosť predstavila ešte minulý rok.

Mulan v rámci Disney+ nebude dostupný bezplatne, sprístupnenie filmu si bude vyžadovať jednorázový poplatok v sume 30 dolárov. Film bude za uvedenú čiastku dostupný ako predplatiteľom streamovacej služby, tak aj domácnostiam bez predplatného.

Vedúci spoločnosti Bob Chapek pre Verge upresnil, že podobná stratégia by mala byť len jednorázovou záležitosťou a Disney v budúcnosti nemá v pláne sprístupňovať svoje filmy na Disney+ v deň ich premiéry. Všetko však bude záležať predovšetkým na tržbách, ktoré pri 200 miliónovej investícii bude Disney ostro sledovať.

Veľký optimizmus v tomto smere však nedáva určený dátum premiéry, v Spojených štátoch, najväčšom filmovom trhu na svete, sa totiž Mulan dostane do priameho merania síl s jedným z najočakávanejších filmov roka, Tenet, ktorý v amerických kinách štartuje v rovnaký deň.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú