Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple tento rok spravil pri novej línii iPhonov 12 viacero pochybných rozhodnutí. Odstránil nabíjačku z balení, zvláštne obmedzil nabíjanie MagSafe a taktiež „zabudol“ na ďalšie prvky výbavy, ktoré mnohí očakávali. iPhone 12 prináša vylepšený hardvér, avšak pri batériách spravil Apple krok späť. Kapacitu akumulátorov pri všetkých modeloch značne zmenšil, informuje Gizmochina.

Doteraz boli dostupné iba informácie o kapacitách batérií po rozobratí prvej dvojice iPhonov 12, ktoré prišli na trh najskôr. Aktuálne sú už na Slovensku k dispozícii všetky 4 modely, vrátane iPhonu 12 mini a najväčšieho iPhonu 12 Pro Max.

Veľkosť batérie sa však teraz odhalila aj v prípade posledného menovaného modelu, kde má rovnako menšiu kapacitu ako pri ostatných kúskoch. Kompaktný iPhone 12 mini by mal v sebe niesť len 2227 mAh akumulátor. iPhone 12 a 12 Pro zdieľajú rovnaký 2775 mAh zdroj energie. Minuloročný iPhone 11 a 11 Pro mali 3110/3046 mAh batériu.

Rozdiel vo veľkosti batérie ale pocítia aj používatelia iPhonu 12 Pro Max, ktorý po rozobratí odhalil akumulátor v tvare písmena „L“ s kapacitou 3687 mAh. Jeho predchodca však disponoval až 3969 mAh batériou. Chýbajúcich 282 mAh kapacity sa tak prejaví pri každodennom používaní aj v prípade tohtoročného najväčšieho iPhonu.

Zdroj: Gizmochina, Weibo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú