Automobilka Porsche ukázala výsledok vytrvalostného testu svojho nového elektrického modelu Taycan. S vozidlom prešla s nepretržite vysokou rýchlosťou za 24 hodín až 3 425 km, píše Electrek.

Nemecká automobilka už dávnejšie ukázala test výkonu nového modelu Taycan, pri ktorom vykonala s vozidlom 30 po sebe idúcich akcelerácií z 0 na 200 km/h, aby ukázala obrovský výkon elektromobilu. Teraz však zašla ešte ďalej. Na vysoko rýchlostnej trati v talianskom Nardò totiž vozidlo zvládlo vytrvalostný pretek s rýchlosťou 195 až 215 km/h po dobu 24 hodín, kedy na trati s maximálnymi teplotami až 42°C (a 54 stupňov na vozovke) prešlo vzdialenosť úctyhodných 3 425 km, pričom jediné zastávky modelu boli na rýchle nabitie batérie a výmenu vodiča.

Dosiahnutý výsledok ukazuje výhody jedinečnej 800-voltovej technológie Taycanu. Predtým, ako sa na konci roka uvedie model na trh, budeme s ním mať pokrytých viac než 6 miliónov skúšobných kilometrov po celom svete,“ uviedol viceprezident produktovej rady Taycan, Stefan Weckbach, píše Porsche Newsroom. Taycan je prvý čistý elektromobil s 800-voltovou technológiou, ktorá pomohla modelu Porsche 919 Hybrid vyhrať preteky Le Mans trikrát za sebou. Spoločnosť plánuje jeho oficiálne predstavenie už 4. septembra.

Zdroj: Electrek, Porsche Newsroom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú