Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Utorkové vydieranie štúdia CD Projekt prinieslo ovocie. Tom’s Hardware ešte včera informoval o zverejnení zdrojového kódu prvej hry, ktorý sa hackeri snažili predať.

Aktualizácia 11. februára o 18:30

Portál IGN informuje, že nielen zdrojový kód Gwentu, ale celý uniknutý balík bol predaný mimo aukčný priestor. Údajne sa malo jednať o hackerskú skupinu HelloKitty. Na ukončenie aukcie ako prvá upozornila agentúra KELA, zaoberajúca sa monitorovaním aktivít na dark webe.

Práve tá nahráva legitímnosti informácií, kedy poukazuje na fakt, že aukcia bola uzatvorená uspokojením oboch strán. Finálna cena známa nie je, no podmienkou uskutočnenia obchodu bol vraj zákaz ďalšieho šírenia nadobudnutých informácií.

Pôvodný článok z 10. februára

CD Projekt v utorok informovalo o hackerskom útoku na ich osobné dáta a s tým spojeným vydieraním. Vtedy malo štúdio 48 hodín, aby zabránilo úniku zdrojových kódov Gwentu, The Witcher 3, Cyberpunku 2077 a podľa všetkého, aj nepredstavenej verzie The Witcher 3, pravdepodobne určenej pre najnovšiu generácie konzol.

Politika nekooperovať s útočníkmi sa zatiaľ nevyplatila, keďže tí už na dedikovanom fóre začali s aukciou zdrojového kódu kartového titulu Gwent. Od zverejnenia informácií sa prišlo na chybu, keďže sa odhadovalo, že vyvolávacia cena za kód je 1000 dolárov. Podľa všetkého však ide o hodnotu až 1 milión dolárov, pričom 7 miliónov požadujú v prípade okamžitého nákupu mimo aukcie.

Zdroj uvádza, že kód si od jeho zverejnenia našiel cestu aj na 4Chan a ďalšie známe fóra, kde bol distribuovaný za pomoci služby Mega. Podľa všetkého boli tieto okamžite stiahnuté, kedy jediným relevantným zdrojom je EXPLOIT fórum, kde údajne prebieha aukcia.

Pripomíname, že hackeri majú okrem zdrojových kódov hier prístup aj k rôznym interným a rozhodne citlivým dokumentom. Útočníci sa zároveň vyhrážajú, že už dnes budú pokračovať s uvoľňovaním informácií, pokiaľ poľské štúdio nepristúpi na ich podmienky. Tie ale verejnosti známe nie sú.

Zdroje: Tom’s Hardware, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú