Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál CNBC upozornil na kuriózny prípad v Anglicku. Tamojšia polícia zasahovala na okraji Birminghamu s podozrením, že nájdu skrytú farmu na pestovanie marihuany.

Čo však v priemyselnej budove našli, ich prekvapilo ešte viac. Išlo totiž o bitcoinovú farmu s vyše 100 počítačmi, ktoré spotrebovávali extrémne množstvo elektrickej energie. Ako informuje Futurism, priestory boli nadštandardne ventilované a vychádzalo z nich príliš veľa tepla.

Ťažba kryptomien nezákonná nie je, ale spôsob, akým ju ťažili, už je.

Policajný seržant totiž upresnil, že skupinka za projektom získavala obrovské množstvo energie ilegálnym spôsobom. Zdroje však uvádzajú, že zatiaľ nebol zatknutý nikto, pričom ale skupinka prišla o všetko vybavenie.

Mining pod paľbou kritiky

Ťažba kryptomien a najmä bitcoinu je v posledných dňoch ekologickou témou číslo jeden. Zadosťučinil sa na tom napríklad aj samotný Elon Musk, ktorého automobilka Tesla prestala akceptovať bitcoin ako platidlo kvôli jeho uhlíkovej stope.

Nemalé otrasy na trhu zapríčinila aj čínska vláda. Tá v priebehu týždňa oznámila, že plánuje zaviesť reštrikcie spájané s ťažbou kryptomien, kedy aj v tomto prípade hlavnú úlohu zohráva ich ekologická neudržateľnosť prevádzky a ťažby.

Zdroje: CNBC, Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú