Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Podľa zistení odborníkov zo spoločnosti Kaspersky, ktoré prezentujú v novej správe, ich počet v druhom kvartáli tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2019 vzrástol takmer trojnásobne. Podobné to bolo aj v prvom štvrťroku.

Počet útokov, ktoré v priebehu druhého kvartálu 2020 odhalilo a zablokovalo riešenie Kaspersky DDoS Protection, bol o 217 % vyšší ako vlani a mierne sa zvýšil aj v medzikvartálnom porovnaní. Tieto hodnoty sú v rozpore s trendmi, ktoré obyčajne odborníci z Kaspersky sledujú počas roka. Počet DDoS útokov sa obyčajne líši počas ročného obdobia – začiatkom roka narastá a koncom jari a v lete sa začína znižovať.

Stúpajúci trend sa odrazil aj v počte príkazov prijatých botmi z C&C serverov (serverov na riadenie a kontrolu útokov), ktoré zachytil a analyzoval systém Kaspersky DDoS Intelligence. Priemerný denný počet útokov v druhom štvrťroku sa v medzikvartálnom porovnaní zvýšil o takmer 30 %. Rovnako počas druhého kvartálu v Kaspersky tiež zaznamenali najvyšší počet útokov za deň, keď ich 9. apríla bolo takmer 300. Denný rekord z prvého štvrťroka bol 242 útokov.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú