Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dcérska sociálna sieť Facebooku začína s označovaním účtov médií pod kontrolou jednotlivých štátov, čím sa má zvýšiť transparentnosť. Používatelia budú v popise účtu média informovaní o tom, kto má stáť za publikovanými správami. Instagram tak po vzore Facebooku označí štátmi kontrolované účty médií. Zatiaľ však zmenu aplikuje len vo vybraných krajinách, informuje Engadget.

Facebook prvýkrát informoval o označovaní štátmi kontrolovaných médií ešte približne pred rokom, pričom túto novinku začal uplatňovať aj na Slovensku v priebehu júna. Používatelia siete tak nájdu v informáciách o transparentnosti stránky poznámku o tom, ktorá vláda má konkrétne médium kontrolovať. Po novom takto označuje účty a príspevky na svojej platforme aj Instagram.

Označenie budeme môcť nájsť priamo v popise účtov, ale aj pri ich príspevkoch pod názvom profilu, informuje The Next Web. Po kliknutí na označenie potom používateľ uvidí upozornenie, že vybrané médium môže fungovať čiastočne alebo úplne pod vplyvom niektorej vlády. Samotný Facebook navyše plánuje aplikovať takéto označovanie štátmi kontrolovaných médií aj v prípade reklám.

Zdroj: Engadget, The Next Web

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú