Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo ľudských zdrojov a sociálneho zabezpečenia krajiny v Číne vydalo 1. apríla oznámenie o oficiálnom uznaní trinástich nových povolaní. Medzi nimi sa nachádzajú aj e-športy a iné zaujímavé pozície.

Ľudia v Číne sa dočkal oficiálneho uznania 13 nových povolaní. Po novom tak medzi povolania v krajine patrí inžinier umelej inteligencie, inštalačný a ladiaci personál internetu vecí, Big Data inžinier a technický personál, technik cloud computingu, digitálny manažér, stavebný informačný technik, poľnohospodársky manažér, operátor robotického systému, pilot dronu či e-športovec a operátor e-športu. Informáciu priniesol portál MyDrivers.

Čínske ministerstvo ľudských zdrojov prijalo e-šport medzi povolania aj na základe toho, že v posledných rokoch sa elektronické športy rozmohli do obrovského odvetvia s niekoľkými medzinárodnými súťažami ročne. Z tohto dôvodu bola potrebná profesionalizácia prevádzkovateľov elektronických športov a hráčov.

Ako informuje portál Gizmochina, hráči e-športov sa podľa úradu pre testovanie kvalifikácie v Číne budú podieľať okrem súťaží aj na marketingu herných titulov, pomáhať pri návrhu nových hier či poskytovať analýzy údajov pre vývojárov.

Zdroj: MyDrivers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú