Trojročné čakanie fanúšikov na nástupcu megahitu Hra o tróny sa vyplatilo a Rod draka je pre HBO masívnym hitom. Už krátko po premiére prvej epizódy HBO na radosť mnohých fantasy nadšencov oznámilo, že seriál bude pokračovať aj druhou sériou. Tá však príde o kľúčovú postavu.

Ako informuje Polygon, druhá séria Rod draka sa bude musieť zaobísť bez spolutvorcu seriálu a režiséra Miguela Sapochnika. Sapochnik vo veľkom definoval súčasnú podobu Rod draka a vzniku novej fantasy sa intenzívne venoval počas uplynulých troch rokov.

Spolutvorca seriálu svoj rukopis rovnako zanechal aj na Hre o tróny, kde bol velebený najmä za zrežírovanie epizódy Bitka bastardov, ktorú viacerí fanúšikovia radia medzi najlepšie v rámci celého seriálu.

Showrunnerom pri druhej sérii Rod draka tak zostane už len Ryan Condal, ktorému bude namiesto Sapochnika intenzívne vypomáhať režisér a scenárista Alan Taylor. Aj Taylor má so svetom George R.R. Martina bohaté skúsenosti, režisérsky zastrešil niekoľko epizód Hry o tróny.

Aj keď je odchod Miguela Sapochnika od Rodu draka zlou správou, neprichádza ako úplné prekvapenie. Sapochnik budovaniu fantasy sveta počas posledných rokov venoval takmer všetku energiu, no pôvodne sa na vzniku Rod draka ani nechcel podieľať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú