Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nebojíme sa tvrdiť, že dokument V sieti rozpútal v Česku a na Slovensku menšiu revolúciu. Predniesol totiž bežnému obyvateľstvu tému, o ktorej sa žiaľ tak často nehovorí, a to aj napriek tomu, že ide o vážny spoločenský problém.

Začiatkom apríla sme informovali, že v prípade zneužívania detí padol aj vďaka nechcenému účinkovaniu v dokumente vážny rozsudok. Niektorí predátori však ostali na slobode a aj napriek mediálnemu tlaku pokračovali vo svojej odpornej činnosti naďalej.

Filmtopia

To je prípad aj 38-ročného muža z Českej republiky, ktorý bol už v minulosti za obťažovanie detí trestne stíhaný. Ako ale informuje portál Deník.cz, páchateľ bol zároveň aj jedným z tých, ktorých zachytil dokument Barbory Chalupové a Víta Klusáka.

Ten totiž pod falošnou identitou oslovil neplnoletú študentku z okresu Jeseník v Olomouckom kraji. Aj po niekoľkých upozorneniach na skutočný vek predátor pokračoval v komunikácii so sexuálnym podtónom, kedy dokonca trval aj na osobnom stretnutí. Našťastie, dievčina sa obrátila na políciu.

Podarilo sa im zistiť, že sa jedná o 38-ročného muža trestne stíhaného pre ďalšie mravnosť narušujúce činnosti. Dokonca boli jeho praktiky zachytené počas nakrúcania filmu V sieti,“ informovala policajná hovorkyňa Teraza Neubauerová.

Odvolací súd v Prahe rozhodol, aby predátora previezli do Jeseníku, kde ho vzali do väzby. Cieľom totiž je, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti. Identita aktuálne už zadržaného muža a zároveň aj nechceného aktéra z dokumentu verejnosti známa nie je.

Ďalšie články:

Zdroj: Deník.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú