Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Medzi hernými fanúšikmi mnohokrát prebiehajú diskusie o tom, či vysoký framerate, teda počet celých jednotlivých obrázkov zobrazených, zaznamenaných alebo prenesených za sekundu má vplyv na hranie.

Celkovo však platí, že aj napriek tomu, že ľudské oko nemusí zachytiť vysoký počet obrázkov za sekundu, lepší pocit z hrania je viac než zaručený. Práve preto si množstvo herných nadšencov nevie vynachváliť obnovovaciu frekvenciu na 144 Hz obrazovke. Diskusiu najnovšie obohatila aj spoločnosť Nvidia, ktorá spravila rozsiahly test, v ktorom zozbierala údaje vyše milióna hráčov a rozhodla tak, či vyšší framerate znamená automaticky aj lepší výkon v multiplayer hrách.

Výsledky potvrdili to, že čím je grafická karta výkonnejšia, tým lepšie výsledky boli zaznamenané v počte pomeru zabití a úmrtí (K/D) napríklad v hrách Fornite či PUBG. Ďalšia štatistika uvádza, že k zvýšeniu K/D došlo aj v prípade vyššej obnovovacej frekvencie monitora, čo znamená, že čím vyšší framerate, tým lepšie výsledky môžeš dosiahnuť.

Zdroj:pcgamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú