Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR minulý týždeň informovalo, že pripravuje nový informačný systém sociálnych služieb. Hlavným cieľom je priniesť viac informácií o poskytovaných službách, čím sa zefektívni systém a poskytovatelia tak budú mať menej administratívy.

Elektronický informačný systém tak bude obsahovať všetky potrebné údaje o poskytovaní sociálnych služieb na jednom mieste. Poskytovatelia už budú vypĺňať len jediný elektronický formulár, ktorý následne nie je potrebné zasielať na ďalšie inštitúcie, ako to bolo doteraz.

„Dnes sa stáva, že si ľudia podávajú naraz viacero žiadostí do rôznych zariadení a nevieme presne povedať, koľko ich na túto službu naozaj čaká. Po novom sa budú žiadosti nahadzovať do tohto systému a ten vyhodnotí, koľko ľudí reálne čaká na umiestnenie do zariadenia,“ uvádza štátny tajomník.

O zavedení nového systému pojednáva novela zákona o sociálnych službách, o ktorej bude parlament rokovať v priebehu septembra. Ak dôjde k schváleniu novely zákona, nový informačný systém by sa mal spustiť začiatkom roka 2021.

Zdroj: MPSVR SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú