Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Meno Bill Gates rezonuje v posledných týždňoch v médiách podstatne častejšie, ako kedykoľvek predtým. Tentokrát sa zúčastnil rozhovoru na Clubhouse, kde vyjadril svoj postoj ku kryptomenám, pričom zodpovedal aj otázku, aký mobilný operačný systém preferuje.

Zakladateľ a bývalý riaditeľ Microsoftu sústreďuje investovanie do spoločností, ktoré niečo produkujú, poukazuje na jeho tvrdenia v Clubhouse rozhovore portál BBC. Tvrdí, že bitcoin je nevyspytateľný a pokiaľ máš menej peňazí ako Elon Musk, mal by si investovať opatrne.

V roku 2018 sa pre portál CNBC vyjadril, že jeho stratégia pri bitcoine by v prípade jeho nakúpenia bola krátkodobá – nakúpiť, počkať kým cena narastie a okamžite predať. Na aktuálnej schôdzke Clubhousu ale potvrdil, že aktuálne nevlastní žiaden bitcoin.

Flickr

Popritom prízvukuje, že veľkým fanúšikom bitcoinu a celého procesu ťažby kryptomien nie je. Podľa neho ťažba konzumuje príliš veľa elektrickej energie, čo z hľadiska ekologickej udržateľnosti nie je pre planétu najlepšie.

Nie je tajomstvom, že miliardár neustále hľadá spôsoby, ako pomáhať planéte a len pred niekoľkými dňami preletel internetom výrok, v ktorom vyzdvihuje Muska a jeho „zelené“ zmýšľanie. Ten mimo iné ponúkol aj odmenu 100 miliónov dolárov nápadu, ktorý by dokázal znižovať uhlíkovú stopu v ovzduší.

Reč padla aj na preferovaný smartfón

Možno to nikoho neprekvapí, no Gates, aj napriek účinkovaniu v debate Clubhousu (exkluzívnej iOS aplikácii) je prívržencom Androidu, píše Gizchina. Primárnym dôvodom je pre neho prirodzenejšie prepojenie s „microsofťáckymi“ aplikáciami, ktoré (napríklad u Samsung nadstavby One UI) bývajú často v zariadeniach už predinštalované.

Zároveň pripomíname minulý rok vydaný Microsoft Surface Duo. Ide o prvý telefón po dlhej dobe s nálepkou Microsoftu, ktorý ale už nebeží na Windows Phone. Microsoft v tomto prípade už siahol po relatívne čistom Androide. Aký smartfón má miliardár konkrétne vo vrecku nepovedal.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú