Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Viaceré úniky sa na včerajšej konferencii MWC 2019 v Barcelone potvrdili a máme tu ďalšieho hráča na trhu smartfónov. Reč je o vlajkovej lodi Nokia 9 PureView, ktorá ako prvá prichádza až s päticou fotoaparátov na zadnej strane, čím sa pokúsi získať titul kráľa fotomobilov, no na druhej strane možno aj titul najnetradičnejšieho dizajnu.

Predný 5,99-palcový POLED PureView displej, v ktorom je zabudovaná aj čítačka odtlačkov prstov ďalej disponuje rozlíšením 2880 x 1440 pixelov, podporou HDR10 a pomerom strán 18:9. Hlavnou dominantou je však fotoaparát, teda päť fotoaparátov, ktoré by mali priniesť až 10-krát väčšiu svetelnosť či jasnejšiu a ostrejšiu výslednú fotografiu. Každý snímač disponuje 12 MPx rozlíšením a predný má potom 20 MPx jednotku.

Dobrou správou je aj podpora rýchleho nabíjania vrátane bezdrôtovej 10 W nabíjačky a celková kapacita batérie 3320 mAh. Čo však trocha zamrzí je predovšetkým starší procesor Snapdragon 845 a technické parametre uzátvára 6 GB RAM spolu so 128 GB úložiskom. Príjemným prekvapením je v porovnaní s novo predstavenými novinkami aj cena, ktorá predstavuje 649 € a platiť bude aj pre Slovensko.

Zdroj: phoneArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú