Tesla už mnohokrát upozorňovala, aby sa vodiči nespoliehali na schopnosti autopilota tak, akoby to bola plnohodnotná náhrada za šoféra. Napriek tomu zákazníci stále neberú rady vážne. Dôkazom toho je teraz nové video na sociálnej sieti Twitter.

Schopnosti autopilota v elektromobiloch Tesly nám doteraz dokázali, že ide o skutočne prepracovaný systém, ktorý už v nejednej situácii zachránil vodičovi a posádke život. Pravdaže, objavili sa aj správy o zlyhaniach. Najnovšie ľudí na Twitteri zaskočilo video, v ktorom si šoférka Modelu S pokojne spí na zadných sedadlách, zatiaľ čo autopilot išiel po ceste vysokou rýchlosťou.

Obrazovka ukazovala číslo 115, no nie je jasné, či ide o míle za hodinu, alebo kilometre za hodinu. Pokiaľ by sa však kvôli tomuto nezodpovednému rozhodnutiu stala nehoda, vodička by polícii svoje dôvody len ťažko vysvetlila. Toto však nie je prvý prípad, kedy si šofér zdriemol za volantom elektrickej Tesly. Len nedávno bol jeden z nich prichytený ako si pospal za volantom pri rýchlosti 120 km/h, informoval Daily Mail.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú