Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nezávislé testovanie AV-Test pravidelne vyhodnocuje tie najlepšie antivírusové produkty na trhu a hodnotí ich podľa dôležitých kritérií, od ochrany zariadení cez výkon, až po použiteľnosť. V najnovšom októbrovom testovaní však opäť raz zvíťazil antivírus od Microsoftu, ktorý tak aj tento rok obhájil svoj titul a prekonal konkurenciu, informuje MSPowerUser.

Microsoft vyrukoval s vlastným antivírusovým systémom pre svoj Windows ešte v roku 2007, no od tej doby sa zásadne zmenil. Ochranu systému Windows 10 a Windows 11 pritom odborníci znova vyhodnotili ako jednu z najlepších, ktorá v testoch miestami prekonala aj zvučné mená ako ESET, Avast, Kaspersky či Malwarebytes.

Podobne tak Microsoft Defender zvíťazil v rovnakom testovaní aj pred rokom. Najnovšie si znova dokázal získať poprednú pozíciu, na ktorú sa dostal vďaka najvyššiemu hodnoteniu vo všetkých testoch.

Za ochranu, výkon a použiteľnosť dostal vo všetkých kategóriách maximálny počet 6 bodov a svojimi výsledkami prekonal aj celkový priemer ochrany antivírusov voči 0-day zraniteľnostiam, ktoré odhalil so 100 % úspešnosťou.

Hoci s podobnými výsledkami v testovaní AV-Test skončil aj ESET a ďalšie antivírusy, Microsoft Defender čerpá výhodu zo svojho výkonu a podľa testov neznižuje výkon zariadenia tak, ako iné antivírusové programy.

V skutočnosti jeho vplyv na prehliadanie a používanie pocíti používateľ len minimálne. V porovnaní s konkurenciou je tak vlastný antivírus Microsoft nielen jeden z najbezpečnejších, ale zároveň aj najrýchlejších. Výsledky celého testovania nájdeš na tomto odkaze.

Zdroj: AV-Test, MSPowerUser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú