Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatkom tohto týždňa sa Netflix s investormi podelil o svoje hospodárske výsledky. Spoločnosť za uplynulý kvartál stratila 200-tisíc predplatiteľov, so stratou ďalších dvoch miliónov počíta v najbližších troch mesiacoch.

Reakcia trhu bola okamžitá a brutálna – akcie Netflixu zažili najhorší pád v histórii a spoločnosť zo svojho majetku behom pár hodín stratila 54 miliárd dolárov.

Na nepriaznivé hospodárske výsledky už reaguje aj samotný Netflix, ktorý podľa portálu Wrap začal s prepúšťaním a rušením viacerých očakávaných, aj keď pre tuzemských divákov možno len okrajových, projektov.

Zatiaľ animované seriály

Zrušené seriály sa zatiaľ týkajú výhradne projektov zo sekcie Netflix Animation, medzi ktoré patrí napríklad očakávaná dobrodružná komiksová séria Bone, ktorú Netflix ohlásil ešte v roku 2019.

Ruší sa aj pripravovaný animovaný seriál Twits, v tomto prípade sa však fanúšikovia dočkajú aspoň celovečerného filmu. Netflix už počas uplynulých dní stihol prepustiť aj viacerých producentov s ich tímami, ktorí nad náhlou zmenou filozofie spoločnosti neskrývajú sklamanie.

Netflix

Kritizujú tiež marketingovú stratégiu Netflixu, ktorá vo väčšine prípadov svoje projekty začína propagovať až mesiac pred ich vydaním, pričom dovtedy o existencii mnohých z nich diváci ani len netušia.

Zrušenie seriálov jasne napovedá, že Netflix sa už do nových a netradičných projektov nebude púšťať tak benevolentne ako kedysi. Streamovací gigant tiež pozornejšie zvažuje, s ktorými zo svojich rozbehnutých seriálov bude pokračovať. Začiatkom roka takto zrušil napríklad mysterióznu kriminálnu drámu Archive 81.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú