Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovací gigant Netflix z ponuky v tichosti odstránil možnosť prehratia náhodného obsahu. Funkciu „nechám sa prekvapiť“ služba predstavila iba pred necelými dvoma rokmi, teraz ju z ponuky úplne sťahuje.

Ako informuje Wall Street Journal, dôvodom je podľa hovorkyne Netflixu malý záujem používateľov o danú funkciu. Používatelia podľa stanoviska spoločnosti službu vo väčšine prípadov spúšťajú s jasnou víziou toho, čo si chcú pustiť, takže funkcia „nechám sa prekvapiť“ naďalej nie je potrebná.

Hovorkyňa spoločnosti nevylučuje predstavenie ďalších nových funkcií, ktoré používateľom zjednodušia a spríjemnia zážitok pri používaní služby.

FonTech

Náhodné prehrávanie obsahu na Netflix pribudlo v apríli 2021 počas svetového lockdownu. Výber však nebol úplne náhodný, keďže služba podľa preferencií používateľa spravidla ponúkala podobný obsah, aký videl alebo pozitívne hodnotil v minulosti.

Diváci sú naďalej nerozhodní

Odstránenie náhodného prehratia obsahu však pre mnohých prichádza ako prekvapenie, predovšetkým, keď knižnica Netflixu sa neustále zväčšuje a používatelia nad výberom vhodného obsahu trávia čoraz viac času.

Podľa prieskumu Nielsen diváci na jeseň 2022 vyberali obsah, ktorý si chcú pozrieť, až o 52 % dlhšie ako na jar 2019. Z prieskumu vyplynulo, že diváci vo veku medzi 18 až 49 rokov trávia výberom obsahu takmer 13 minút mesačne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú