Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O experimentovaní Netflixu by sme vedeli písať donekonečna. O novej funkcii „Shuffle play“ sme informovali ešte v lete, kedy ju Netflix začínal testovať. Vyzerá to tak, že vymoženosť sa čoskoro dostane aj do aplikácie pre bežných používateľov.

Podľa informácií portálu Variety, Netflix spustí možnosť náhodného výberu filmu či seriálu už v prvej polovici tohto roka. Odpoveďou streamovacej služby na otázku, kto vôbec potrebuje takúto funkcionalitu pri sledovaní filmov a seriálov, je, že ju nájde užitočnú každý, kto na hlavnej obrazovke trávi minúty vyberaním titulov a nevie sa medzi nimi rozhodnúť.

Myslíme, že proces, kedy nám predplatitelia naznačia, že chcú preskočiť prehliadanie skutočne funguje. Stačí kliknúť na jedno tlačidlo a my im vyberieme titul, ktorý si budú chcieť okamžite prehrať,“ vyjadril sa prevádzkový riaditeľ Greg Peters počas rozhovoru, nadväzujúcom na kvartálne výsledky spoločnosti.

Aj napriek prvotným dohado nebude funkcionalita niesť označenie „Skúsim šťastie“ ako v prípade Google. Peters naznačil, že jej presného pomenovania sa dočkáme, až keď sa takéto tlačidlo reálne objaví v aplikácii.

Výber nebude až taký náhodný

Vývojári aj v tomto prípade zakomponovali slávny algoritmus streamovacej služby. Testeri prezradili, že ak zvolili možnosť náhodného výberu, vybraný titul bol podobného rázu ako seriály a filmy sledované predtým.

Ak si teda predtým pozeral drámu Crown, Netflix s veľkou pravdepodobnosťou odporúča ďalšiu drámu aj v závislosti od obľúbenosti v danej krajine. Výsledkom teda môže byť napríklad prvá časť Queen’s Gambit.

Možnosť náhodného výberu bude dostupná už na tejto obrazovke (Zdroj: Reddit)

Poslednou známou informáciou je umiestnenie ikony s voľbou. Vlastná podoba „Shuffle play“ od Netflixu je podľa testerov umiestnená hneď na prvej obrazovke, pod profilovými obrazovkami ešte vo fáze prihlasovania do konta služby. Náhľad na často zmätočnú domovskú stránku v tomto prípade služba ani neponúkne.

Zdroje: Variety, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú