Netflix pre svojich predplatiteľov prichystal ďalšiu užitočnú funkciu. Používatelia môžu po novom upraviť vlastnosti titulkov aj pri sledovaní na televízoroch. Doposiaľ streamovacia služba túto funkciu ponúkala výhradne cez internetové prehliadače.

Nová funkcia je pre Slovákov špeciálne užitočná, keďže Netflix s dabingom ponúka iba niečo viac ako 10 % svojej knižnice. Pri veľkých novinkách býva dabing pravidlom, pri starších alebo menej známych filmoch a seriáloch si používatelia musia vystačiť s titulkami.

Predplatitelia služby na Slovensku si po novom môžu vlastnosti titulkov na televízoroch upravovať. Netflix na výber ponúka tri veľkosti a štyri možnosti úpravy písma ako zmenu kontrastu, možnosť pridať za titulky pozadie alebo zmeniť farbu titulkov na žltú pri zobrazení na čiernom pozadí.

Zmenu môžu používatelia nastaviť priamo počas sledovania, stačí pri zapnutom titule v spodnej lište vybrať možnosť nastavení a následne si titulky upraviť podľa preferencií. Netflix novú funkciu vo vybraných krajinách predstavil na začiatku marca, na Slovensko po aktualizácii dorazila počas uplynulých dní.

Streamovací gigant neustále sleduje správanie používateľov a na základe ich preferencií upravuje aj používateľský zážitok. Iba nedávno Netflix napríklad z ponuky v tichosti odstránil funkciu náhodného výberu obsahu, keďže ju predplatitelia využívali iba v obmedzenej miere.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú