Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Knižnica Netflixu na Slovensku v súčasnosti ponúka približne 8 000 titulov. Zorientovať sa v masívnej ponuke je, aj napriek pokročilým filtrom, zložité a predplatiteľov po nájdení želaného filmu alebo seriálu neraz nepríjemne prekvapí napríklad absencia dabingu alebo titulkov.

Tie časy však teraz skončili. Netflix vylepšil funkciu vyhľadávania a používateľom už umožňuje hľadať obsah len podľa dabingu, prípadne titulkov. Vo filtri nechýba ani čeština (obsah v slovenčine Netflix prakticky neponúka), predplatitelia teda môžu rýchlym spôsobom konečne obmedziť ponuku len na tituly dostupné aj so zvukovou stopou, ktorej rozumejú.

FonTech

Funkcia je dostupná iba pre webové prehliadače, aplikácia služby na smartfónoch, televízoroch a ďalších zariadeniach, filtrovanie podľa dabingu zatiaľ nepodporuje.

Výsledky vyhľadávania ukážu, že Netflix v českom znení ponúka necelú tisícku titulov, čo síce zďaleka nie je najhoršie, no stále ide len o približne každý 10-ty titul z celej knižnice.

Netflix sa však v lokalizácii zlepšuje a pravidlom býva, že všetky veľké novinky už automaticky vydáva aj s dabingom. Príkladom je veľkorozpočtový blockbuster Gray Man či akčná zombie novinka Day Shift, ktorú služba do ponuky zaradila iba dnes.

Netflix/úprava redakcie

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú