Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovacia platforma Netflix už nejaký ten piatok testuje funkciu „Shuffle play“, ktorá používateľovi prehrá náhodný seriál alebo film. Ako informoval portál Deadline, zatiaľ sa jedná len o beta verziu.

Netflix na vybraných trhoch testuje ďalšiu užitočnú funkciu, ktorá pomôže najmä nerozhodným divákom pri výbere nového titulu na sledovanie. Vybraným používateľom sa pod profilovým obrázkom objavilo tlačidlo „Shuffle Play“, ktoré prehrá náhodný titul. Funkciu je zatiaľ možné využívať iba cez Smart TV.

Po kliknutí naň sa spustí náhodný titul na Netflixe, avšak je potrebné poznamenať, že výber nebude iba akési roztočenie kolesom šťastia. Výber závisí hlavne od toho, aké tituly si v minulosti pozeral.

Portál The Verge informuje, že jednému z ich redaktorov pri testovaní funkcie odporučilo seriál Umbrella Academy na základe sledovania titulu Spider-Man v minulosti. Obe snímky sú pritom fantasy inšpirované komiksmi. Tlačidlo na náhodné prehrávanie Netflix umiestnil aj do bočného panelu, vyhľadávacieho riadku či priamo na domovskú stránku v aplikácii, kde je funkcia pomenovaná ako „Play Something“.

K funkcie zrýchleného či spomaleného prehrávania, ktorá má prísť aj na Slovensko, tak Netflix zrejme čoskoro pridá ďalšiu užitočnú možnosť.

Zdroj: Deadline, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú