Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Možnosť zrýchleného alebo spomaleného sledovania obsahu na Netflixe aj napriek protestom filmových tvorcov dostala zelenú. Streamovacia spoločnosť po mesiacoch testovania zavádza možnosť variabilnej rýchlosti streamovania do vybraných zariadení.

Ešte v októbri minulého roka Netflix informoval o tom, že vo vybraných regiónoch na zariadeniach Android testuje možnosť zrýchleného alebo spomaleného sledovania svojho obsahu. Na výber streamovacia spoločnosť okrem spomalia a sledovania pri rýchlosti 0.5x a 0.75x ponúkla aj možnosť zrýchleného prehrávania nudných pasáží pri rýchlostiach 1.25x a 1.5x.

Oznámenie okamžite sprevádzala vlna kritika nielen od filmových tvorcov, ale tiež samotných hercov. Viacerí z nich poslali Netflixu na sociálnych sieťach jednoznačné odpovede, čo si o testovanej funkcii myslia.

Kritika však, zdá sa, nebola príliš platná, keďže podľa MovieWeb bol Netflix s výsledkami testovania spokojný a funkcia variabilnej rýchlosti prehrávania vstupuje do ostrej prevádzky.

Novinka bude zatiaľ k dispozícii výhradne na zariadeniach Android, neskôr ju Netflix plánuje predstaviť aj na iOS a naprieč všetkými platformami. Vo vybraných regiónoch už bola nová funkcia odomknutá, celosvetovo má do ponuky aplikácie Netflix pribudnúť v priebehu tohto týždňa.

Možnosť spomaleného a zrýchleného prehrávania pri rýchlostiach 0,5x, 0,75x, 1x, 1,25x a 1,5x bude odomknutá pre všetok obsah Netflixu vrátane sledovania stiahnutého obsahu. Voľbu rýchlosti si nebude aplikácia automaticky pamätať, každý nový film či seriál bude automaticky spustený pri klasickej rýchlosti.

Kým postoj väčšiny Hollywoodu je viac-menej jasný, novú funkciu naopak vítajú organizácie zastupujúce handicapované skupiny ako Americká národná asociácia nepočujúcich či Národná federácia nevidiacich. Podľa nich možnosť výberu spomaleného prehrávania sprístupní mediálny obsah väčšej skupine ľudí s telesným postihnutím.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú