Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla dnes v noci ukázala svetu svoj nový pick-up Cybertruck. Novinka spoločnosti ponúka mnoho nezvyčajných vlastností a dizajn ako zo sci-fi, ktorý ale nemusí ulahodiť každému. Elon Musk počas predstavenia potvrdil, že Cybertruck má disponovať aj nerozbitným sklom, ktoré však nevydržalo náraz kovovej gule a rozbilo sa. Video zverejnil aj portál The Verge na YouTube.

Konštrukcia pick-upu bude vyrobená z rovnakej zliatiny, akú používa SpaceX v rakete Starship. Cybertruck ponúkne vysokú ochranu posádky, ktorú má zaručiť tiež nerozbitné sklo v dverách. Počas prezentácie došlo aj na demonštráciu jeho vlastností v porovnaní s bežným sklom. Sklo Tesly zvládlo bez poškodenia aj pád ťažkej kovovej gule z výšky niekoľkých metrov.

Po tomto teste chcel Musk ukázať odolnosť skla aj priamo na pick-upe, no tento pokus zrejme nevyšiel podľa predstáv. Okná totiž ranu guľou nevydržali a praskli. Zatiaľ nie je jasné, prečo k tejto situácii došlo, no CEO Tesly sa to snažil zachrániť poznámkou, že sa guľa nedostala cez sklo. Prekvapení tak neostali len diváci, ale zrejme aj samotný Elon Musk, informuje The Next Web.

Zdroj: The Verge/YouTube, The Next Web

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú