Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vesmírna agentúra NASA tvrdí, že má na dosah odhalenie, ktoré má potvrdiť existenciu života na Červenej planéte. Riaditeľ divízie planetárnej vedy v NASA, Jim Green, prezradil, že ľudstvo sa má čoskoro dočkať zásadného odhalenia života na Marse, ktoré vyvolá množstvo otázok. Informácie v rozhovore zverejnil pre The Telegraph.

Nedávna štúdia publikovaná potvrdila, že Mars bol kedysi planétou, na ktorej sa vyskytovalo prostredie vhodné pre život. Tento scenár sa mal odohrávať pred približne 3 až 4 miliardami rokov. Nádej na nájdenie života na tejto susednej planéte však stále žije a teraz sa zdá, že jeho existenciu chce oficiálne potvrdiť aj NASA. Jim Green verí, že agentúra je blízko k nájdeniu života na Marse, no nemyslí, že verejnosť je pripravená na výsledok tohto bádania.

Mars
Zobraziť celú galériu (0)
NASA's Goddard Space Flight Center

Nateraz je ale otázne, aké konkrétne vyjadrenie o živote na Marse agentúra zverejní. NASA sa však pripravuje aj na svoju ďalšiu misiu, pri ktorej vyšle v júli budúceho roka na povrch tejto planéty ExoMars rover. Práve ten má nájsť ďalšie dôkazy mimozemského života na Červenej planéte, na ktorej pristane v roku 2021, informuje Space News.

Zdroj: The Telegraph, Space News

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú