Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Argentínsky futbalista Lionel Messi tento týždeň podpísal 2-ročný kontrakt s novým klubom PSG, ktorý mu za prestup z predošlého klubu FC Barcelony zaplatí na novú sezónu 41 miliónov dolárov.

K tomu dostane aj ďalšie bonusy a 30 miliónovú odmenu za podpis zmluvy. Okrem takejto štedrej výplaty si však Messi po prestupe do PSG odniesol aj kryptomeny. Klub mu totiž poskytol vlastnú kryptomenu PSG Fan Tokens, informuje CNBC.

Ako sa dalo očakávať, výplata Messiho v kryptomenách spôsobila rast hodnoty tokenu francúzskeho klubu, ktorý bol vydaný pred vyše rokom. PSG token bol vydaný v januári 2020 v spolupráci s platformou Socios.com.

Týmto krokom si chcel futbalový klub vybudovať novú základňu fanúšikov. Fakt, že bol Messi vyplatený aj kryptomenou, spravil z PSG „najinovatívnejší a avantgardný“ klub v športovom svete. Od momentu prechodu Messiho do nového klubu sa pritom cena tokenu zdvojnásobila na vyše 50 dolárov za token, neskôr však znova poklesla a aktuálne sa predáva za približne 41 dolárov.

Zdroj: CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú