Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizované: Na Slovensku dnes začalo vysielať nové Rádio ROCK, ktoré je duchovným nástupcom Rádia Anténa ROCK. To z éteru zmizlo minulý rok.

Nové rádio prebralo aj jeho stránky na sociálnych sieťach. Aktuálne si ho naladíš v Bratislave a Trenčíne na frekvencii 100,3 MHz. Pre ďalšie územia vysiela digitálne, no potrebuješ DAB+ kompatibilný prijímač.

Dostupné je však aj cez web alebo mobilnú aplikáciu pre Android či iOS.

Pôvodný článok z 26. septembra 2022: Slovensko bude mať nové rádio. Od pondelka 3. októbra totiž štartuje Rádio ROCK. Vedenie stanice o tom informovalo na oficiálnej facebookovej stránke.

Prostredníctvom klasického FM vysielania, ktoré si naladíš napríklad doma alebo aj na väčšine autorádií, bude vysielať na frekvencii 100,3 MHz v Bratislave a Trenčíne.

Prostredníctvom digitálneho DAB+ vysielania a kompatibilných rádioprijímačov potom bude distupné pre 50 % populácie Slovenska, zvyšku zostane možnosť online streamu na webových stránkach rádia.

Ako názov napovedá, rádio chce hrať „najväčšie rockové hity“.

Nové, ale predsa staré známe

Už viackrát sme informovali, že Rádio ROCK je znovuzrodením Rádia Anténa ROCK, ktoré prestalo vysielať prakticky presne pred rokom pred svojimi 7. narodeninami. V tom čase sa skupina J&T sa podľa informácií Radia.sk zbavovala svojich rádií – Rádio Vlna prešla pod rovnakú skupinu, aká vlastní Fun Rádio, Europa 2 a Rádio Jemné sa stali súčasťou skupiny BAUER MEDIA Slovakia, ktorá vlastní aj Rádio Expres.

„Každé ráno ťa nakopne ranná show s Tomaggiom a Ľubou Tomášikovou. Popoludní to na teba rozbalí Sifon. A celý deň ťa bude sprevádzať hlas Roba Rotha. Cez víkendy budeme hrať toľko rockovej muziky, koľko sa do teba zmestí,“ píše sa na webe rádia.

O Anténu ROCK však záujem nebol, teraz však predsa len štartuje pod krídlami BAUER MEDIA. Počúvanosť rádia na Slovensku dosiahla na konci augusta 2021 úroveň 3,94 %, čím sa radilo na 7. miesto v TOP 10 najpočúvanejších na našom trhu.

Rádio ROCK si môžeš naladiť už dnes v rámci testovacieho vysielania.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú