Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Generálny riaditeľ výrobcu elektromobilov Tesla Elon Musk predal ďalší balík akcií spoločnosti v hodnote približne 687 miliónov USD (600,10 milióna eur). Ukázali to v piatok údaje z hlásenia pre regulačné úrady.

K druhému kolu predaja akcií tento týždeň došlo len niekoľko dní po tom, ako Musk na sociálnej sieti Twitter oznámil, že predá 10 % svojich akcií, ak používatelia platformy tento krok schvália. Musk odhalil dodatočný predaj akcií v regulačných dokumentoch po tom, čo začiatkom týždňa predal akcie za približne 5 miliárd USD.

Približne 1,1 miliardy USD z výnosov pôjde na zaplatenie daňových povinností za opcie na akcie poskytnuté Muskovi v septembri. Tie sú súčasťou kompenzačného balíka, na ktorom sa Musk a Tesla dohodli v roku 2018, a na ktorý má nárok, ak Tesla dosiahne určité finančné ciele.

Cena akcií Tesly klesla v piatok na začiatku obchodovania v USA o 1,5 % na 1050 USD za kus a smeruje k prvému týždennému poklesu za 12 týždňov. Napriek tomu, že si Tesla tento týždeň pripíše stratu, stále je najhodnotnejšou americkou automobilkou s trhovou hodnotou viac ako 1 bilión USD. Jej akcie za predchádzajúcich 11 týždňov prudko vzrástli.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú