Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Musk prišiel pred pár dňami so šialeným nápadom. Na Twitteri vytvoril anketu, ktorá mala rozhodnúť o tom, či odpredá veľkú časť svojich akcií v Tesle a bude tak musieť svoj zisk zdaniť. Anketa skončila s výsledkom, v ktorom 58 % hlasujúcich súhlasilo s jeho návrhom. Po pár dňoch od hlasovania už Musk začal konať. Najnovšie totiž odpredal časť svojich akcií v hodnote 1,1 miliardy dolárov, informuje Futurism.

Celkovo má však v pláne podľa ankety na Twitteri odpredať až 10 % svojich akcií spoločnosti, ktoré dosahujú hodnotu 24 miliárd dolárov. Momentálne tak predal len zlomok z avizovaného množstva akcií a ďalší odpredaj ho ešte len čaká.

Ako informovala agentúra TASR, epizóda, ktorú jeden analytik opísal ako „ďalšiu bizarnú telenovelu“, je najnovším príkladom problémov po často provokatívnych tweetoch jedného z najbohatších ľudí sveta.

Podľa Muska však išlo o jediný spôsob ako zdaniť jeho majetok, ktorý má uložený v akciách. Týmto spôsobom sa najbohatší muž sveta rozhodol reagovať na kritiku zdaňovania najmajetnejších ľudí v USA a sám sa úmyselne dostal do situácie, kvôli ktorej bude musieť štátu zaplatiť daň.

Yahoo Finance

Takéto konanie však malo dopad aj na akcie samotnej Tesly, ktoré v uplynulých dňoch po predošlom raste značne poklesli. Z pôvodnej ceny vyše 1200 dolárov sa totiž podľa Yahoo Finance v priebehu pár dní, teda v čase hlasovania v Muskovej ankete na Twitteri, prepadli späť na 1023 dolárov.

Zdroj: Futurism, Yahoo Finance, TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú