Aktualizované 24.7.2023:

Nové logo populárnej sociálnej siete Twitter sa už zobrazuje aj Slovákom. Elon Musk sa rozhodol vymeniť ikonického modrého vtáka za písmeno X. To je však aj naďalej ladené do modrých farieb, minimálne na hlavnej prihlasovacej obrazovke. Po prihlásení je už písmeno X v sivých, respektíve biely odtieňoch.

Twitter/Screenshot

Pôvodný článok:

Sociálna sieť Twitter sa dočkala ďalšieho vážneho rozhodnutia, ktoré môže mať obrovský dopad. Ako totiž informuje Reuters, Elon Musk učinil závažné rozhodnutie, kvôli ktorému zmení Twitter svoje ikonické logo.

X namiesto vtáčika

Spoločnosť sa zbaví ikonického modrého/bieleho vtáčika nielen na svojom hlavnom logu, ale postupne vymizne z celej platformy. Nové logo bude odzrkadľovať aj nové meno spoločnosti, teda X.

Musk už prostredníctvom svojho profilu na Twitteri zverejnil aj potenciálnu náhradu vo videu s blikajúcim písmenom X, ktorého dizajn mierne pripomína aj logo spoločnosti SpaceX.

Podľa Muska má byť logo zmenené už zajtra, 24. júla a to na celom svete. Profesionáli na marketing tento krok kritizujú a nie všetci sú presvedčení o tom, že spoločnosti pomôže.

Twitter

Twitter však od prevzatia Muskom zaviedol viacero kontroverzných zmien, ktoré sa neskôr ukázali ako finančne efektívne – i keď ich väčšina používateľov, oprávnene, kritizuje. Jednou z takýchto zmien je platenie za overený profil, ktoré začali preberať aj ďalšie sociálne siete.

Twitter sa vyhráža aj spoločnosti Meta, že ju zažaluje za spustenie novej aplikácie Threads, ktorá funguje na podobnom princípe ako Twitter. V liste adresovanom zakladateľovi Mety Markovi Zuckerbergovi právnici Twitteru vyjadrili podozrenie, že Meta je zapojená „do systematického, vedomého a nezákonného narúšania obchodných tajomstiev Twitteru a iného duševného vlastníctva“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú