Na vlne herných adaptácií filmovými spoločnosťami sa chce zviesť aj ďalšia legendárna hra a tou je kockový fenomén Minecraft, ktorý okrem filmovej verzie dostane aj seriálovú podobu. Oznámil to streamovací gigant Netflix, ktorý bude vyvíjať animovanú sériu v spolupráci so švédskym štúdiom Mojang Studios stojacim za vznikom samotnej hry.

Podrobnosti o potenciálnom seriáli sú zatiaľ skromné, okrem toho, že bude obsahovať originálny príbeh s novými postavami, ktoré ukážu svet Minecraftu v novom svetle.

Správa prichádza len dva týždne po tom, čo populárna sandboxová hra oslávila pätnáste výročie od svojho vydania. Od vtedy sa stala celosvetovým fenoménom, ktorí si obľúbili ľudia všetkých vekových kategórií.

Minecraft je najpredávanejšou videohrou v histórii, s viac ako 300 miliónmi predaných kópií a mesačne ju hralo minulý rok odhadom 140 miliónov aktívnych hráčov.

Minecraft je považovaný za „sandboxovú hru“, čo znamená, že hráči môžu uplatniť svoju kreativitu, stavať mestá a vzájomne interagovať. Animovaný seriál od Netflixu je najnovším rozšírením tejto franšízy, ktorá zahŕňa aj už dlhšie ohlásenú filmovú verziu výrabanú pod hlavičkou Warner Bros.

Réžie sa ujme Jared Hess a scenár napísal Chris Bowman a Hubbel Palmer. Medzi obsadenými hercami sú Jack Black, Jason Momoa či Danielle Brooks. Film by mal doraziť do kín v apríli v roku 2025.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú