Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od predstavenia nového systému Windows 11 uplynul už vyše mesiac. Doteraz si ho však mohli otestovať len vývojári vo vývojárskej verzii, ktorá bola dostupná krátko po premiére. Aktuálne však Microsoft pokročil ďalej a priniesol Windows 11 v prvej beta verzii pre ďalších testerov. Dostupný je pre členov Insider programu, informuje Windows Central.

Čerstvo uvoľnená beta verzia Windowsu 11 v builde 22000.100 je rovnaká ako posledná vývojárska verzia, avšak podľa Microsoftu je stabilnejšia. Napriek tomu však stále nie je vhodná pre bežných a neskúsených používateľov, ponúka ale možnosť nahliadnuť do nového Windowsu 11 širšiemu spektru testerov.

Doteraz bola totiž pre testovanie potrebná vývojárska verzia určená primárne pre technicky zdatných používateľov, ktorá mala výraznejšie nedostatky. Aj pre testovanie prvej bety je však potrebný počítač s kompatibilným hardvérom, pričom minimálne požiadavky si môžu testeri overiť aj pomocou jednoduchého programu.

Navyše, so sprístupnením bety sa do tejto fázy testovania môžu teraz presunúť aj doterajší testeri, ktorí mali nainštalovanú vývojársku verziu Windowsu 11. Ani beta verzia systému však neznamená, že by ju mal inštalovať bežný používateľ. Pre tých skúsenejších, ktorí vedia, ako môže testovacia verzia skomplikovať život, je dostupná registrácia do beta programu Microsoftu.

Zdroj: Windows Central

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú