Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft konečne vyvíja nový moderný Prieskumník (File Explorer), ktorý by mal byť predinštalovaný v pripravovanom systéme Windows 10X. Nový Prieskumník bude mať zjednodušené prehliadanie disku OneDrive aj lokálneho úložiska, informuje Windows Central.

Microsoft neustále pracuje na modernizácii svojho operačného systému. Od roku 2017, kedy boli uvedené zásady nového vzhľadu vo Windows 10 (tzv. Fluent Design), inovoval rôzne súčasti, ako napríklad ikony, o ktorých sme písali v našom článku.

Prieskumník je však momentálne ešte stále založený na starom kóde z éry Windows XP. Ako píše Windows Latest, od roku 2015 nemal veľa zásadných zmien, išlo najmä o tmavú tému „Dark mode“. Aktualizovaný emulátor Windows 10X obsahuje dlhý zoznam vylepení, medzi nimi aj nový Prieskumník. Zatiaľ však nefunguje plnohodnotne, skôr ukazuje smer, akým sa vývoj bude uberať.

V úvodnom náhľade je možné spravovať a sťahovať súbory uložené na OneDrive, rovnako je možné spravovať lokálne súbory s možnosťou synchronizácie súborov medzi cloudom a lokálnym zariadením.

Používateľské rozhranie je zámerne veľmi podobné webovej stránke OneDrive. Tento nový prieskumník súborov je v podstate webová aplikácia s niekoľkými integráciami s operačným systémom.

Je potrebné poznamenať, že Microsoft stále nemá jasno v súvislosti so svojimi plánmi s Prieskumníkom v novom Windows 10X.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú