Aplikácia na spúšťanie programov, ktorú väčšina používateľov otvára klávesovou skratkou Win+R, dostane už čoskoro rapídne vylepšenie dizajnu a funkčnosti. Microsoft na online konferencii Build 2020 predstavil PowerToys Run launcher, o téme informuje TheNextWeb.

Cez aplikáciu „Run“ sa dokážu zdatnejší používatelia Windowsu dostať aj k „skrytým“ možnostiam systému, ako sú napríklad registre či aplikácia msconfig. Všetky tieto vlastnosti aplikácie spúšťača zostanú zachované, avšak pribudnú nové možnosti prispôsobenia a samozrejme krajší, výrazne modernejší dizajn. Celkovo sa novinka PowerToys veľmi podobá na Spotlight launcher známy z MacOS.

Microsoft

Vynovený spúšťač bude v budúcnosti obsahovať aj aplikácie ako Wox alebo WindowsWalker, čo je v podstate textová alternatíva k známej funkcii Alt+Tab. Okrem PowerToys spúšťača Microsoft pripravil aj PowerToy manažér klávesnice, o novinke píše TheVerge.

Microsoft

Ten používateľovi umožní premapovať klávesy na klávesnici ľubovoľným spôsobom a používateľ si dokonca môže zmeniť aj klávesové skratky. Klávesy a skratky však nezostanú premapované permanentne. Po zatvorení aplikácie PowerToy sa všetky klávesy a skraty vrátia do pôvodného stavu. Nové PowerToy funkcie popísané vyššie sa už nachádzajú na Github serveri Microsoftu, odkiaľ si ich môžeš stiahnuť aj ty.

Zdroj: TheNextWeb, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú